flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пропозиції щодо проекту Інструкції з діловодства

25 липня 2013, 11:01

Ознайомившись на оперативній нараді з суддями та працівниками апарату Ставищенського районного суду з листом Голови ради суддів загальних судів № 9рсзс 445/13-вих від 17.07.2013р. про надання пропозицій щодо проекту Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим повідомляємо, що під час опрацювання зазначеної Інструкції виникло ряд питань, які необхідно урегулювати, а саме:

 1. Щодо процедури присвоєння єдиного унікального номера необхідно було б зазначити:

* чи необхідно надавати новий єдиний унікальний номер:

- справі в разі оскарження заочного рішення та в разі повернення справи з апеляційної інстанції при скасуванні ухвал, які перешкоджають подальшому розгляду справи (крім ухвал про закриття провадження),

- судовій справі про перегляд заочного рішення;

- справам, пов’язаним із виконанням судових рішень, передбачених статтями 308-373, 378 ЦПК України, статтями 259-264, 267 КАС України, статтею 535 КПК України, статтею 304 КУпАП  (п.п.8.1.10 – 8.1.13).

2. В проекті Інструкції не зазначено про порядок відправлення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень (яким чином в судах має бути організована ця робота).

 3. В п.п.8.3.10 проекту Інструкції вказано, що учасникам судового процесу (судового провадження) надсилаються (видаються) копії судових рішень, засвідчених відміткою «Згідно з оригіналом»... Копія процесуального документа скріплюється відповідною (не гербовою) печаткою суду...

- у журналі обліку печаток і штампів суду  (відповідно до номенклатури справ суду) обліковується три печатки суду: гербова, «Для довідок» та «Канцелярія». Під час звернення до виконання судових рішень, їх копії направляються до різних державних установ, зокрема до СІЗО, райвідділу внутрішніх справ, нотаріальних контор, відділів земельних ресурсів тощо, які іншої відбитки печатки суду на судових рішеннях, окрім гербовою, до виконання не приймуть. Тому вважаємо, що на всіх копіях судових рішень має стояти відбиток гербової печатки суду.