flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення стану забезпечення безпеки суддів та охорони за 2018 рік

 

УЗАГАЛЬНЕННЯ

стану забезпечення безпеки суддів та охорони

Ставищенського районного суду Київської області

в 2018 році

 

         На виконання Тематики аналітичних досліджень (узагальнень) в Ставищенському районному суді Київської області, затверджених наказом місцевого суду (наказ № 11-од від 23 липня 2014 року), проведено  узагальнення  стану забезпечення безпеки суддів та охорони Ставищенського районного суду Київської області в 2018 році.

         У Ставищенському районному суді згідно штатного розпису працює 3 судді, які і відправляють судочинство в місцевому суді.

         В Ставищенському районному суді на 3 склади суду є:

          - 4 зали судових засідань, 3 кабінети суддів, 3 кабінети помічників суддів та секретарів судових засідань, канцелярія з 2-х кабінетів, приймальня, кабінет архіваріуса, судового розпорядника та головного спеціаліста.

За сприяння керівництва територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області у Ставищенському районному суді замінено старі та встановлено нові грати на  вікнах, а також загратовано вхід до залу судових засідань з розгляду кримінальних справ та до підвального приміщення, де знаходиться архів суду. Окрім того замінено на металеві двері входи до підвального приміщення, де знаходяться камери для утримання обвинувачених (підсудних).

Також за сприяння керівництва територіального управління біля входу в приміщення адмінбудинку суду встановлено пандус, що значно покращило доступ до приміщення суду осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2017 року № 902 «Про затвердження переліків судів, органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії, здійснення охорони Ставищенського районного суду Київської області визначено в Переліку судів, інших органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється технічними засобами охоронного призначення поліції охорони Національної поліції (додатку 3 до вказаної постанови).

     На виконання листа територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області від 06.11.2015 року щодо охорони приміщень суду Ставищенський районний суд Київської області уклав трудові угоди на предмет охорони приміщення та прибудинкової території суду в нічний час.

     Підтримання громадського порядку в місцевому суді в робочий час здійснюється працівником місцевої поліції та судовим розпорядником, які, з метою недопущення протиправних дій та порушень громадського порядку в приміщенні суду, ведуть постійне візуальне спостереження за особами, які в ньому перебувають.

      Навколо приміщення суду ведеться зовнішнє відеоспостереження.

Ставищенський районний суд Київської області розміщений в двоповерховому приміщенні.

На першому поверсі знаходиться зал судових засідань з розгляду кримінальних справ, а на другому поверсі – два зали судових засідань з розгляду цивільних справ. Четвертий зал судових засідань знаходиться в підвальному приміщенні.

В приміщенні суду встановлений стаціонарний металодетектор.

В залі судових засідань з розгляду кримінальних справ та в фойє суду встановлена тривожна кнопка, яка виведена на пульт центральної охорони Департаменту Державної служби охорони при МВС України.

Окрім того в фойє виведено монітор для внутрішнього відеоспостереження.

Ставищенський районний суд систематично звертається до керівництва ТУ ДСА України в Київській області з проханнями та клопотаннями про сприяння у вирішенні проблемних питань, які виникають у процесі діяльності суду.

Ставищенський районний суд частково обладнаний охоронною сигналізацією. Це канцелярія суду, в якій знаходиться архів поточних справ, та архів суду, де зберігаються судові справи та інші документи діяльності суду, які передані на зберігання відповідно до Інструкції про порядок передання до архіву місцевого та апеляційного суду, зберігання в ньому, відбору та передання до державних архівних установ та архівних відділів міських рад судових справ та управлінської документації.

 

 

Голова Ставищенського

районного суду                                                           Н.М.Марущак  

 

 

 

 

Виконавець:

О.М.Кондренко

Тел.: (04564) 2-26-56