flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення стану матеріально-технічного забезпечення діяльності Ставищенського районного суду Київської області в 2018 році

 

УЗАГАЛЬНЕННЯ

стану матеріально-технічного забезпечення діяльності

Ставищенського районного суду Київської області

в 2018 році

 

            На виконання Тематики аналітичних досліджень (узагальнень) в Ставищенському районному суді Київської області, затверджених наказом місцевого суду (наказ № 11-од від 23 липня 2014 року), проведено узагальнення стану матеріально-технічного забезпечення діяльності Ставищенського районного суду в 2018 році.

            Як показало дане узагальнення, приміщення Ставищенського районного суду, в основному, відповідає вимогам, що пред’являються до приміщень райміськсудів, затверджених Головою Державної судової адміністрації України 15 травня 2003 року та погоджених Головою Ради суддів України 27 червня 2003 року.

За сприяння керівництва територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області протягом 2018 року у Ставищенському районному суді замінено старі та встановлено нові грати на  вікнах, а також загратовано вхід до залу судових засідань з розгляду кримінальних справ та до підвального приміщення, де знаходиться архів суду. Окрім того замінено на металеві двері входи до підвального приміщення, де знаходяться камери для утримання обвинувачених (підсудних).

Також за сприяння керівництва територіального управління біля входу в приміщення адмінбудинку суду встановлено пандус, що значно покращило доступ до приміщення суду осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

Законом України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальними кодексами передбачено, що в судах України має бути забезпечено функціонування ЄСІТС.

            Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та інших законодавчих актів» № 2147-VІІІ від 03.10.2017 передбачено запровадження ЄСІТС, яка починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС.

            01 грудня 2018 року в газеті «Голос України» опубліковано оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Дослідна експлуатація системи розпочинається з 1 березня 2019 року.

            З 1 січня 2019 року підсистема ЄСІТС функціонує в тестовому режимі.

            Вимогами процесуального законодавства передбачено, що суд проводить розгляд справи за матеріалами судової справи в електронній формі.

            Крім того, змінами у процесуальні кодекси господарської, цивільної та адміністративної юрисдикції в частині запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи передбачено викладення судових рішень та виконавчих листів в електронній формі з використанням ЄСІСТ шляхом заповнення відповідних форм процесуальних документів, передбачених Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, а також проведення розгляду справи за матеріалами судової справи в електронній формі.

            Рада суддів України у своєму рішенні від 19.11.2018 року № 79 зазначає, що законодавцем визначено новий процесуальний порядок проведення судового розгляду справ за матеріалами судової справи в електронній формі, запровадження якого прямо пов’язано з початком функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, передумовою чого є виконання ряду обов’язкових вимог, зокрема, матеріально-технічне та кадрове забезпечення судів.

На даний час для Ставищенського районного суду одним із пріоритетних напрямків першочерговим та найнеобхіднішим є потреба у забезпеченні суду технічними засобами.

 

 

 

У Ставищенському районному суді на даний час відправляють судочинство 3 судді.

            На 3 склади суду є 4 зали судових засідань.

Система відеоконференцзв’язку працює лише в одному залі судових засідань.

22.11.2018 року Ставищенським районним судом територіальному управлінню доставлено для ремонту техніку, яка вийшла з ладу та непридатна для використання.

Враховуючи те, що норма Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування» від 16 листопада 2017 року № 2213-VІІІ щодо застосування під час судового розгляду відеозаписувальних технічних засобів, набирає чинності з 1 січня 2019 року, та у зв’язку із запровадженням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, дослідна експлуатація якої розпочинається з 1 березня 2019 року, Ставищенський районний суд Київської області необхідно забезпечити:

- відеозаписувальними технічними засобами фіксації судового засідання;

- матеріально-технічними засобами для облаштування робочих місць суддів в залах судових засідань;

- матеріально-технічними засобами для облаштування робочих місць працівників апарату суду.

Для належної охорони приміщення суду необхідно  забезпечити охоронно-пожежною сигналізацією всі приміщення суду, враховуючи робочі кабінети та зали судових засідань.

В приміщенні суду встановлений стаціонарний металодетектор.

Навколо приміщення суду ведеться зовнішнє відеоспостереження.

      Підтримання громадського порядку в місцевому суді в робочий час здійснюється черговими працівниками місцевої поліції та судовим розпорядником Ставищенського районного суду відповідно до його Посадової інструкції.

Ставищенський районний суд Київської області забезпечений належним приміщенням.

Іншого приміщення суд не потребує.

 

 

Голова Ставищенського

районного суду                                                           Н. М. Марущак

 

 

 

 

Виконавець:

Кондренко О.М. 

Тел.: 0(4564) 2-26-56