flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо стану організації роботи суддівського самоврядування за 1 півріччя 2016 року

     

УКРАЇНА

СТАВИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Київської області

——————————————————————

09400 Київська область, смт. Ставище, вул. Генерала Кравченка, 4

тел-факс (04564) 2-26-56

05 липня 2016 року1.10.7____________

На № 03-07/315 від  26.03.2013 р.                                                                              

                                                        Начальнику територіального управління

Державної судової адміністрації України              

в Київській області

Бадахову Н.Я.

01601 вул. Жилянська, 58-Б, м. Київ

ІНФОРМАЦІЯ

 щодо стану організації роботи суддівського самоврядування

Ставищенського районного суду Київської області за перше півріччя 2016 року

 

          Організація роботи суддівського самоврядування Ставищенського районного суду Київської області у першому півріччі 2016 року проводилась у відповідності до Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

         Відповідно до ст. 124 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» діяльність органів суддівського самоврядування має сприяти створенню належних організаційних та інших умов для забезпечення нормальної діяльності судів і суддів, утверджувати незалежність суду, забезпечувати захист суддів від втручання в їх діяльність, а також підвищувати рівень роботи з кадрами у системі судів.

         Відповідно до Указу Президента України № 641 від 20.08.2001 року “Про мережу та кількісний склад  місцевих судів”, Ставищенському районному суду затверджено 4 судді, які і відправляють судочинство в місцевому суді.

В Ставищенському районному суді на 4 склади суду є:

     - 4 зали судових засідань, 4 кабінети суддів, 3 кабінети помічників суддів та секретарів судових засідань, канцелярія з 2-х кабінетів, приймальня, кабінет архіваріуса, судового розпорядника та головного спеціаліста з інформаційних технологій.

У квітні-травні 2016 року за сприяння територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області у Ставищенському районному суді проведено заміну всієї електропроводки, що суттєво поліпшило роботу суду, зокрема комп’ютерної мережі.

Залишається не вирішеним питання про встановлення турнікету для пропуску громадян біля стаціонарного металодетектора та встановлення грат на 2 вікнах при вході в приміщення суду.

Зокрема пріоритетними напрямками першочергових та найнеобхідніших робіт для Ставищенського районного суду вважаємо:

- заміна дерев’яних вікон на енергозберігаючі; 

- встановлення грат на вікнах. 

            На балансі місцевого суду знаходяться комп’ютери та принтери, які на даний час являються застарілими, оскільки більшість із них перебувають в експлуатації суду ще з 2003 року, часто не витримують навантаження, їх часто доводиться ремонтувати.

         Протягом 2015 року було роздруковано та передано до архіву суду близько 10 000 обліково-статистичних карток.

         Оскільки до деяких принтерів немає запасних картриджів, то їх заправку доводиться здійснювати за власні кошти.

         Також зносились та прийшли у непридатність клавіатури та «мишки» до комп’ютерів, тому виникла необхідність у їх заміні.

В приміщенні суду немає приміщення допоміжного обслуговуючого призначення. Потрібна кімната для прокурора та адвокатів.

В загальну площу приміщення Ставищенського районного суду входить підвальне приміщення площею 210 кв.м, на якій можна розмістити вищезазначені приміщення, які на даний час в суді відсутні.

В зв’язку з цим для належного вчинення правосуддя і приведення приміщення Ставищенського районного суду до вимог, що пред’являються до приміщень міськрайсудів, потрібно провести роботи, які не були завершені під час поточного та капітального ремонту і провести переобладнання підвального приміщення.

На даний час є потреба у забезпеченні суду технічними засобами.

Для належного функціонування та організації роботи суду, для належного вчинення правосуддя необхідно:

- 10 комп’ютерів, 14 принтерів, 1 копіювальний апарат, 21 джерело безперебійного живлення.

Для належної охорони приміщення суду необхідно:

1. Встановити загратований бар’єр доступу підсудних до залу судових засідань з конвойних приміщень.

2. Забезпечити охоронно-пожежною сигналізацією всі приміщення суду, враховуючи робочі кабінети та зали судових засідань.

3. Загратувати вікна другого поверху, а саме: фасад справа – 6 вікон, фасад зліва – 8 вікон, фасад задньої частини будівлі – 5 вікон, по переду приміщення необхідно загратувати 6 вікон та забезпечити встановлення укріпленої вхідної групи.

4. Загратувати 3 вікна у підвальному приміщенні.

5. З метою збереження енергоефективності всі старі дерев’яні вікна замінити на металопластикові з енергозберігаючим склопакетом (загальна кількість всіх вікон становить 49 одиниць).

8. При вході в приміщення суду встановити пандуси та поручні.

9. Для облаштування 4-го залу судових засідань виділити меблі та систему фіксування судового засідання технічними засобами «Оберіг».

Ставищенський районний суд взаємодіє з місцевими органами влади, правоохоронними органами на випадок нештатних ситуацій та випадків порушення громадського порядку в приміщенні суду.

Обов’язки по забезпеченню додержання порядку в залі судових засідань та в приміщенні суду покладено на судового розпорядника місцевого суду відповідно до його посадових обов’язків.

Місцевий суд частково обладнаний охоронною сигналізацією. Це канцелярія суду, в якій знаходиться архів поточних справ, та архів суду, де зберігаються судові справи та інші документи діяльності суду, які передані на зберігання відповідно до Інструкції про порядок передання до архіву місцевого та апеляційного суду, зберігання в ньому, відбору та передання до державних архівних установ та архівних відділів міських рад судових справ та управлінської документації.

      Відповідно до ст.126 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддями Ставищенського районного суду Київської області протягом першого півріччя 2016 року проводилися збори суддів, на яких вирішувалися різні питання та приймалися колективні рішення з обговорюваних питань, що стосуються внутрішньої діяльності суду, а саме:

- заслуховування звіту голови суду та керівника апарату суду про основні показники роботи Ставищенського районного суду  Київської області за 2015 рік;

- проведення повторного автоматизованого розподілу судових справ;

- звіт керівника апарату суду про виконання покладених на неї обов’язків і завдань за підсумками роботи у 2015 році;

- про якісні показники розгляду справ та обговорення причин скасування та зміни судових рішень;

- затвердження Концепції реформування судової статистики та вдосконалення судової статистичної звітності у Ставищенському районному суді Київської області;

- обговорення рішень Ради суддів України;

- визначення спеціалізації суддів.

 

Всього протягом першого півріччя 2016 року проведено 13 зборів суддів.

         При вирішенні кожного питання, що стосується внутрішньої діяльності суду, судді та працівники апарату Ставищенського районного суду Київської області дотримуються Конституції України та вимог чинного законодавства.

 

Додаток: копії протоколів зборів суддів №№ 9, 10, 11, 12, 13 – на 5 арк.

Голова Ставищенського
районного суду                                                          Н.М.Марущак  
   
Виконавець:

Кондренко О.М.

(04564) 2-26-56