flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення стану виконавської дисципліни за 2015 рік

УЗАГАЛЬНЕННЯ

стану виконавської дисципліни

 в Ставищенському районному суді Київської області

щодо виконання доручень та завдань територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області за 2015 рік      

            На виконання Тематики аналітичних досліджень (узагальнень) в Ставищенському районному суді Київської області, затверджених наказом місцевого суду (наказ № 11-од від 23 липня 2014 року) та планів роботи місцевого суду, Ставищенським районним судом проведено узагальнення стану виконавської дисципліни в Ставищенському районному суді  Київської області щодо виконання доручень та завдань територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області за 2015 рік.

            Згідно планів роботи та заходів територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області, апеляційного суду Київської області Ставищенським районним судом складались плани роботи на перший, другий, третій, четвертий квартали 2015 року та план роботи на 2015 рік, виконувались доручення територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області та апеляційного суду Київської області щодо вдосконалення діяльності суду та усунення недоліків у роботі; проводились аналізи та узагальнення судової практики; вживались відповідні заходи щодо забезпечення виконання планів роботи місцевого суду та контрольних доручень ТУ ДСА в Київській області, ДСА України, апеляційного суду Київської області, інших органів.

            Протягом вказаного періоду до Ставищенського районного суду надходили доручення щодо надання територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Київській області та апеляційному суду Київської області інформацій, направлення узагальнень, а також доручення з інших питань.

            Контроль за організацією роботи апарату суду: за призначенням та проходженням всіх категорій судових справ, за строками розгляду справ всіх категорій, за розглядом справ, по яких підсудні утримуються під вартою здійснюється керівником апарату Ставищенського районного суду. Проведення перевірок роботи апарату суду, аналітичної роботи здійснюється суддями, помічниками суддів, помічником голови суду та керівником апарату суду.

            Протягом 2015 року двічі на місяць проводились оперативні наради з суддями та працівниками апарату суду, на яких особлива увага суддів та працівників апарату суду зверталась на своєчасність та повноту виконання доручень вищестоящих інстанцій з питань організаційного забезпечення діяльності суду, на строки призначення до розгляду та строки розгляду кримінальних, цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення.

            Відповідно до планів роботи протягом 2015 року проводились аналітичні дослідження, аналізи та узагальнення стану здійснення правосуддя в  Ставищенському районному суді у кримінальних провадженнях, справах про адміністративні правопорушення; стану здійснення правосуддя у цивільних та адміністративних справах; стану виконавської дисципліни за перше півріччя 2015 року та за рік вцілому; стану організації статистичної та обліково-статистичної роботи в Ставищенському районному суді Київської області за перше півріччя 2015 року та за 2015 рік; стану матеріального та соціально-побутового забезпечення суддів місцевого суду.

            Щомісячно протягом 2015 року до територіального управління ДСА України в Київській області судом направлялись відомості:

- щодо штатної та фактичної чисельності суддів та працівників апарату суду;

- відомості щодо прийняття та звільнення суддів;

- відомості щодо суддів, які перебувають у відпустках у зв’язку з вагітністю та пологами, по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

- інформація щодо використання системи відеоконференцзв’язку під час здійснення досудового розслідування та судового провадження;

- інформація про кількість СМС-повідомлень, надісланих судом учасникам судового процесу (кримінального провадження).

            Протягом вказаного періоду до апеляційного суду Київської області Ставищенським районним судом направлялись інформації:

- стосовно осіб, по яких вироки набрали законної сили;

- інформації про визнання осіб недієздатними по справах, рішення по яких набрали законної сили;

- інформації про рух справ щодо земельних спорів, звернення стягнення на предмет іпотеки, а також серійні справи і справи за позовами прокурора в інтересах держави.

            Щоквартально до територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області судом направлялись:

            - протоколи зборів суддів про звіт керівника апарату суду;

- інформація щодо підготовки працівників апарату суду;

- інформація щодо стану організації роботи суддівського самоврядування.

            Згідно Тематики аналітичних досліджень (узагальнень) Ставищенським районним судом до ТУ ДСА в Київській області протягом 2015 року направлені узагальнення:

            1) узагальнення стану матеріального і соціально-побутового забезпечення суддів;

            2) узагальнення організації розгляду звернень громадян, запитів і звернень народних депутатів. Виконання вимог Законів України „Про звернення громадян”  та  „Про статус народного депутата України”;

            3) узагальнення стану організації статистичної та обліково-статистичної роботи в суді;       4) узагальнення стану виконавської дисципліни в суді щодо виконання доручень та завдань територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області.

            На виконання розпорядження ТУ ДСА України в Київській області Ставищенським районним судом територіальному управлінню направлено інформацію про доходи державних службовців апарату Ставищенського районного суду та декларації про доходи суддів за 2014 рік.

            Для забезпечення внесення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень та необхідності здійснення перевірки наявності копій судових рішень по кожній судовій справі в Реєстрі, які не були внесені до Реєстру з 01 січня 2010 року, а також наявність цих рішень в електронному вигляді, наказом голови Ставищенського районного суду Київської області (наказ № 6-од від 08.06.2015 року) визначено відповідальних осіб з числа працівників апарату суду.

Робота по направленню судових рішень до ЄДРСР у Ставищенському районному суді у стадії завершення. Головою суду здійснюється постійний контроль за виконанням даної ділянки роботи. 

Відповідно до Закону України «Про очищення влади», Порядку проведення перевірки відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 563 та Плану проведення перевірок відповідно до Закону України «Про очищення влади», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 1025-р, відповідно до наказу голови Ставищенського районного суду Київської області № 8-ос від 14 травня 2015 року - 18 травня 2015 року було розпочато проведення перевірки щодо суддів місцевого суду.

08 грудня 2015 року головою суду видано наказ за № 24-ос про завершення проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», стосовно суддів Ставищенського районного суду Київської області.

Довідки про результати перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», щодо суддів Ставищенського районного суду направлено Міністерству юстиції України, а також проінформовано територіальне управління Державної судової адміністрації України в Київській області про завершення проведення перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», щодо суддів Ставищенського районного суду Київської області.

На виконання вимог Закону України «Про очищення влади» та відповідно до наказу керівника апарату Ставищенського районного суду Київської області № 21-ос від 13.07.2015 року -  20 липня 2015 року було розпочату перевірку відомостей щодо застосування заборони, передбаченої Законом України «Про очищення влади» відносно державних службовців апарату Ставищенського районного суду Київської області.

 

04 грудня 2015 року керівником апарату суду видано наказ за № 32-ос про завершення проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», стосовно державних службовців Ставищенського районного суду Київської області.

Інформацію про початок проведення перевірки щодо суддів та державних службовців апарату Ставищенського районного суду Київської області, а також інформацію про завершення проведення перевірки щодо вказаних працівників розміщено на офіційному веб-сайті місцевого суду.

Протягом  2015 року скарги на організацію роботи Ставищенського районного суду не надходили.

            Як показало дане узагальнення стану виконавської дисципліни в Ставищенському районному суді протягом 2015 року судом своєчасно надавались інформації до територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області та до апеляційного суду Київської області по виконанню контрольних доручень.

            Керівником апарату суду протягом вказаного періоду здійснювався контроль за своєчасністю та повнотою виконання працівниками апарату суду вимог чинного законодавства,  доручень ТУ ДСА України в Київській області, ДСА України, апеляційного суду Київської області, інших органів з питань організаційного забезпечення діяльності суду.

Протягом 2015 року судом використовувалися можливості електронної пошти для забезпечення оперативного обміну інформаціями, своєчасного виконання доручень.