flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо стану організації роботи суддівського самоврядування Ставищенського районного суду Київської області


Інформація щодо стану організації роботи суддівського самоврядування Ставищенського районного суду Київської області у першому півріччі 2013 року

                 Організація роботи суддівського самоврядування Ставищенського районного суду Київської області у першому півріччі 2013 року проводилась у відповідності до Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

                Відповідно до ст. 113 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» діяльність органів суддівського самоврядування має сприяти створенню належних організаційних та інших умов для забезпечення нормальної діяльності судів і суддів, утверджувати незалежність суду, забезпечувати захист суддів від втручання в їх діяльність, а також підвищувати рівень роботи з кадрами у системі судів.

                Відповідно до Указу Президента України № 641 від 20.08.2001 року “Про мережу та кількісний склад  місцевих судів”, Ставищенському районному суду затверджено 4 судді, які і відправляють судочинство в місцевому суді.

        В Ставищенському районному суді на 4 склади суду є:

        - 3 зали судових засідань, 4 кабінети суддів, 3 кабінети помічників суддів та секретарів судових засідань, канцелярія з 2-х кабінетів, приймальня, кабінет архіваріуса, судового розпорядника та головного спеціаліста з інформаційних технологій.

Приміщення Ставищенського районного суду не відповідає вимогам, що пред’являються до приміщень райміськсудів, затверджених Головою Державної судової адміністрації України 15 травня 2003 року та погоджених Головою Ради суддів України 27 червня 2003 року.

В приміщенні суду немає приміщення допоміжного обслуговуючого призначення. Потрібна кімната для прокурора та адвокатів.

В загальну площу приміщення Ставищенського районного суду входить підвальне приміщення площею 210 кв.м, на якій можна розмістити вищезазначені приміщення, які на даний час в суді відсутні.

В зв’язку з цим для належного вчинення правосуддя і приведення приміщення Ставищенського районного суду до вимог, що пред’являються до приміщень міськрайсудів, потрібно провести роботи, які не були завершені під час поточного та капітального ремонту і провести переобладнання підвального приміщення.

На даний час є потреба у забезпеченні суду технічними засобами. Для належного функціонування та організації роботи суду, для належного вчинення правосуддя необхідно:

- 10 комп’ютерів, 14 принтерів, 1 копіювальний апарат, 21 джерело безперебійного живлення.

Суд забезпечений 3 системами фіксування судового засідання технічними засобами: 3 системи фіксування судового засідання «Оберіг».

Ставищенський районний суд взаємодіє з місцевими органами влади, правоохоронними органами на випадок нештатних ситуацій та випадків порушення громадського порядку в приміщенні суду.

Обов’язки по забезпеченню додержання порядку в залі судових засідань та в приміщенні суду покладено на працівників спеціальної роти судової міліції «Грифон».

В Ставищенському районному суді встановлено 6 камер зовнішнього відеоспостереження.

Окрім того в приміщенні суду встановлений стаціонарний металодетектор, а біля приміщення суду ведеться зовнішнє відеоспостереження.

Власними силами на пост наряду судової міліції виведено монітор для внутрішнього відеоспостереження.

Ставищенський районний суд систематично звертається до керівництва ТУ ДСА України в Київській області з проханнями та клопотаннями про сприяння у вирішенні проблемних питань, які виникають у процесі діяльності суду.

Ставищенський районний суд частково обладнаний охоронною сигналізацією. Це канцелярія суду, в якій знаходиться архів поточних справ, та архів суду, де зберігаються судові справи та інші документи діяльності суду, які передані на зберігання відповідно до Інструкції про порядок передання до архіву місцевого та апеляційного суду, зберігання в ньому, відбору та передання до державних архівних установ та архівних відділів міських рад судових справ та управлінської документації.

Протягом першого півріччя 2013 року звільнених та прийнятих суддів на адміністративні посади у Ставищенському районному суді не було.

         Відповідно до ст.115 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» суддями Ставищенського районного суду Київської області у першому півріччі 2013 року проводилися збори суддів, на яких вирішувалися різні питання та приймалися колективні рішення з обговорюваних питань, що стосуються внутрішньої діяльності суду, а саме: затвердження графіку відпусток суддів, визначення особливостей розподілу судових справ між слідчими суддями,  заслуховування звіту голови суду та керівника апарату суду про основні показники роботи Ставищенського районного суду  Київської області за 2012 рік.

                При вирішенні кожного питання, що стосується внутрішньої діяльності суду, судді та працівники апарату Ставищенського районного суду Київської області дотримуються Конституції України та вимог чинного законодавства.