flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан матеріального та соціально-побутового забезпечення суддів Ставищенського районного суду Київської області

Стан матеріального та соціально-побутового

забезпечення суддів Ставищенського районного суду

в першому півріччі 2013 року

                Відповідно до штатного розпису Ставищенському районному суду затверджено 4 судді, які і відправляють судочинство в місцевому загальному суді.

                В Ставищенському районному суді на 4 склади суду є:

-          3 зали судових засідань, 4 кабінети суддів, 3 кабінети помічників суддів та секретарів судових засідань, канцелярія з 2-х кабінетів, приймальня, кабінет архіваріуса, судового розпорядника та головного спеціаліста з інформаційних технологій.

Немає приміщення для конвою та підсудних з відповідним обладнанням. Потрібна кімната для прокурора та адвокатів.

Приміщення Ставищенського районного суду не відповідає вимогам, що пред’являються до приміщень райміськсудів, затверджених Головою Державної судової адміністрації України 15 травня 2003 року та погоджених Головою Ради суддів України 27 червня 2003 року.

В приміщенні суду немає приміщення допоміжного обслуговуючого призначення.

В загальну площу приміщення Ставищенського районного суду входить підвальне приміщення площею 210 кв.м, на якій можна розмістити вищезазначені приміщення, які на даний час в суді відсутні.

В зв’язку з цим для належного вчинення правосуддя і приведення приміщення Ставищенського районного суду до вимог, що пред’являються до приміщень міськрайсудів, потрібно провести роботи, які не були завершені під час поточного та капітального ремонту і провести переобладнання підвального приміщення.

Для цього ПП «Буд-Гарант» складено кошторис витрат, який подано до територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області для вирішення питання щодо виділення коштів на проведення ремонтних робіт в приміщенні Ставищенського районного суду.

На даний час в Ставищенському районному суді є:

-  14 комп’ютерів, які підключені до системи інформаційно-правового забезпечення «ЛІГА:ЗАКОН», та 1 сервер;

-     9 принтерів;

-     1 копіювальний апарат;

-     4 факсимільних апарати.

В суді є 7 телефонний номерів;

з них:

- у суддів                                             -                              4

- у інших працівників       -                              3.

В наявності є автомобіль М-2141, 1993 року випуску, державний номерний знак  027-19 КМ, який постійно потребує поточного ремонту.

На даний час є потреба у забезпеченні суду технічними засобами. Для належного функціонування та організації роботи суду, для належного вчинення правосуддя необхідно:

- 10 комп’ютерів, 14 принтерів, 1 копіювальний апарат, 21 джерело безперебійного живлення.

Суд забезпечений 3 системами фіксування судового засідання технічними засобами: 3 системи фіксування судового засідання «Оберіг».

Службові приміщення Ставищенського районного суду з балансу відповідних підприємств, установ, організацій відповідно до Постанови Верховної Ради України від 24.02.94р. № 4019 «Про забезпечення діяльності судів», на баланс суду не передавались. Приміщення суду стоїть на балансі управління ДСА в Київській області.

Не всі судді Ставищенського районного суду Київської області забезпечені житлом.

Відповідно до ст. 132 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» після призначення на посаду суддя забезпечується службовим житлом за місцем знаходження суду.

 Скороход Т.Н. працює на посаді судді Ставищенського районного суду з 10 серпня 2007 року. Проте до цього часу службовим житлом не забезпечена.

Гуртовенко Р.В. на посаді судді місцевого суду працює з 01 вересня 2010 року. Службовим житлом також не забезпечений.

Медичне обслуговування суддів та членів їх сімей, працівників апарату суду місцевими закладами охорони здоров’я здійснюється не належним чином і бажає бути кращим.

Протягом першого півріччя 2013 року судді не користувалися санаторно-курортними путівками; працівники апарату суду протягом вказаного періоду також санаторно-курортними путівками не користувалися.

Згідно штатного розпису в місцевому районному суді працює:

- суддів                                                -     4 

- державних службовців                                -    15

- службовців                                                      -     1

- інших працівників                                          -     1

Загальна чисельність працюючих – 21.

Ставищенський районний суд взаємодіє з місцевими органами влади, правоохоронними органами на випадок нештатних ситуацій та випадків порушення громадського порядку в приміщенні суду. Обов’язки по забезпеченню додержання порядку в залі судових засідань та в приміщенні суду покладено на працівників спеціальної роти судової міліції «Грифон».

Органами місцевої влади в першому півріччі 2013 року судді житлом не забезпечувались, заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази Ставищенського районного суду не вживались.