flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт керівника апарату Ставищенського районного суду про діяльність апарату суду за перший квартал 2014 року

Звіт керівника апарату Ставищенського районного суду про діяльність апарату суду за перший квартал 2014 року (на збори суддів)

Працівники апарату Ставищенського районного суду Київської області у своїй діяльності керуються  Конституцією України,  Кодексом  законів  про працю України, Цивільним, Цивільним процесуальним, Кримінальним, Кримінальним процесуальним та іншими кодексами України, Законами України «Про статус суддів», «Про судоустрій України», «Про засади боротьби і протидії корупції», «Про державну службу» та іншими законами України,  актами Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, актами законодавства та нормативними документами, що регламентують діяльність судових органів та державної служби, Положенням про Державну судову Адміністрацію України, Положенням про територіальні управління Державної судової адміністрації України, постановами колегії, наказами, інструкціями та рекомендаціями  Державної судової адміністрації України, територіального управління державної судової адміністрації України В Київській області та іншими нормативно-правовими актами. 

Протягом першого кварталу 2014 року апаратом Ставищенського районного суду забезпечувалось ведення діловодства у суді відповідно до Інструкції з діловодства та положення про КП «Діловодство загальних судів». Тобто діловодство у Ставищенському районному суді велося  в електронному вигляді за допомогою КП «ДЗС» (реєстрація вхідної кореспонденції, реєстрація кримінальних, цивільних, адміністративних справ та матеріалів, справ про адміністративні правопорушення, заповнення карток на осіб, вирок у відношенні яких набрав законної сили і т. ін), але  у зв’язку з недосконалістю даної програми, для зручності і полегшення пошуку певної інформації  канцелярією суду вирішено було продовжувати вести  деяку частину  діловодства у паперовому вигляді (журнал вихідної кореспонденції, розносну книгу для місцевої кореспонденції, алфавітні покажчики кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення, журнал обліку видачі виконавчих листів та ряд інших журналів).

Згідно планів роботи та заходів територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області, апеляційного суду Київської області Ставищенським районним судом складались плани роботи на перший, другий, третій, четвертий квартали 2014 року та план роботи на 2014 рік, виконувались постанови колегій територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області та апеляційного суду Київської області щодо вдосконалення діяльності суду та усунення недоліків у роботі; проводились аналізи та узагальнення судової практики; вживались відповідні заходи щодо забезпечення виконання планів роботи місцевого суду та контрольних доручень ТУ ДСА в Київській області, ДСА України, апеляційного суду Київської області, інших органів.

Протягом вказаного періоду до Ставищенського районного суду надходили доручення щодо надання територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Київській області та апеляційному суду Київської області інформацій, направлення узагальнень, а також доручення з інших питань.

Протягом  першого кварталу 2014 року щотижня проводились оперативні наради з суддями та працівниками апарату суду (всього проведено 9 оперативних нарад), на яких особлива увага суддів та працівників апарату суду зверталась на своєчасність та повноту виконання доручень вищестоящих інстанцій з питань організаційного забезпечення діяльності суду, на строки призначення до розгляду та строки розгляду кримінальних, цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення.

На виконання розпорядження ТУ ДСА України в Київській області Ставищенським районним судом територіальному управлінню направлено інформацію про доходи державних службовців апарату Ставищенського районного суду та декларації про доходи суддів за 2013 рік.

Протягом  першого кварталу 2014 року скарги на організацію роботи Ставищенського районного суду не надходили.   

В Ставищенському районному суді протягом першого кварталу 2014 року судом своєчасно надавались інформації до територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області та до апеляційного суду Київської області по виконанню контрольних доручень.

Судом дотримуються вимоги Закону України „Про звернення громадян”, вимоги Закону України „Про державну службу” при прийнятті на роботу в апарат суду  щодо процедури прийняття  на державну службу. Протягом першого кварталу 2014 року було прийнято на посаду державного службовця 1 особу (секретаря судових засідань.). Станом на 01.04.2014 року вакантних посад державних службовців немає.

Для проведення спеціальної перевірки подавалися копії письмової згоди кандидата на зайняття посади на проведення спеціальної перевірки, автобіографії, паспорта, документів про освіту, вчені звання, наукові ступені, декларації про майно, доходи та витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий, 2013 рік, наявності корпоративних прав, медичної довідки про стан здоров'я, ідентифікаційного номера.

Вакантних посад державних службовців, суддів, та суддів, які займають адміністративні посади, у Ставищенському районному суді станом на 01.04.2014 року немає.

На виконання протоколу зборів суддів за № 7 від 18.11.2013 року керівником апарату суду до кожного 5 числа наступного місяця проводяться  перевірки за результатами своєчасності звернення судових рішень до виконання, про що складаються відповідні акти, які виносяться на розгляд нарад працівників суду.

За результатами  роботи Ставищенського районного суду протягом  першого кварталу 2014 року працівниками апарату суду були підготовлені дані та складені квартальні статистичні звіти про роботу суду.

Щомісячно до ТУ ДСА України в Київській області подаються звіти про кадрову роботу, зокрема про фактичну та штатну чисельність суддів та працівників апарату суду.